بیوگرافی عقاب آسیا، احمدرضا عابدزاده
عابدزاده در سال ۱۳۴۵ در سرزمین سوزان ایران( آبادان) ششمین فرزند خانواده بدنیا آمد. وی را احمدرضا نام نهادند. در کودکی بر روی زمینهای داغ و در زیر آفتاب سوزان آبادان به دنبال توپ میدوید. روزهای شوکوفایی خود را پس از مهاجرت به اصفهان آغاز کرد (این روزهها را که همزمان با حمله عراق به ایران بود را به عنوان یکی از روزهای تلخ خود یاد می کند). سالهای اولیه دهه ۶۰ در تیم هلال احمر اصفهان بازی میکرد.
دستهای حماسه ساز وی در آن روزگاران شب ها به نوشتن تکالیف مدرسه و روزها به قلم زنی میپرداخت. انگشتانش زمانی را که وی در نجاری کار میکرد به یاد دارند اما درون ناآرام احمد با تمام مشکلات با فوتبال انسی دیگر داشت در آن زمان احمدرضا در تیم منتخب نوجوان اصفهان بازی میکرد و آرزوی یک پله ترقی را در ورزش داشت یعنی رسیدن به تیم جوانان. پنج بار اسمش از منتخب جوانان خط خورد ولی سماجت وی باعث شد تا سال ۱۳۶۴ جوانان اصفهان همراه با عابدزاده بازی کنند.
۱۸ سال بیشتر نداشت که به اردوی تیم ملی جوانان دعوت شد و در اواخر همین سال عضو ثابت تیم ملی گردید. در ۱۳۶۸ به تهران آمد و پیراهن استقلال را به تن کرد وی در همین سال ازدواج کرد. پنج سال بعد پیراهن آبیاش را با رنگ قرمز عوض کرد و از دوم دی ماه ۱۳۷۳ رسما به حفاظت از دروازه پرسپولیس پرداخت. وی یک دروازبان جسور در تیم سرخ و تیم ملی بود.
وی دارای ۷۸ بازی ملی و ۵۲ گل خورده میباشد که از این جهت یک رکورد جالب توجهاست.
اولين تيم عابدزاده هلال احمر اصفهان بوده است.
در مهر سال 62 اولين قهرمانيش را با تيم تام اصفهان در سن 17 سالگي جشن گرفت.
در مرداد 64 اولين حضور در ليگ کشور را با تيم منتخب اصفهان در ليگ استاني قدس تجربه کرد.
اولين بازي ملي در اين سال با تيم ملي ب در مقابل روماني برای احمدرضا رقم خورد.
دي ماه 65 دومين قهرماني با تام اصفهان را جشن گرفت. همچنين در اين سال اولين بازي رسمي را با تيم الف مقابل کويت در مقدماتي المپيک88 انجام داد.
در تير66 براي انجام خدمت مقدس سربازي به تيم ژاندارمري تهران پيوست سپس در سال68 مجددا به تام اصفهان برگشت !
در سال 69 به استقلال تهران پيوست او در اين سال با استقلال به قهرماني کشور رسيد و همچنين با همسرش که اهل اصفهان است ازدواج کرد.
در مهر سال69 با تيم ملي در مسابقات آسيايي 90 پکن با مهار 3 پنالتي در بازي فينال مقابل کره شمالي قهرمان آسيا شد.
قهرماني در جام باشگاههاي آسيا با استقلال در سال70 ديگر افتخار عابدزاده در کلکسیون افتخارات فراوانش بود. همچنين در اين سال و در بهمن ماه به قهرماني ليگ باشگاههای فوتبال تهران به همراه استقلال رسيد.
او يک فصل ديگر هم براي استقلال بازي کرد و بعد از 3 فصل حضور در استقلال مجددا در سال72 به اصفهان برگشت و يک فصل را هم در سپاهان اصفهان سپري کرد.
ولي در فروردين73 و در حالیکه به جهت تقبل کردن هزینههای درمانیش توسط امیر عابدینی مدیرعامل وقت پرسپولیس راهیی تیم پرسپولیس شد ولي چون مصدوم بود تا دي ماه بازي نکرد و در3 دي ماه اولين بازي رسمياش را مقابل ملوان با پيراهن پرسپوليس برگزار کرد.
اولين قهرمانيش با پرسپوليس در دي ماه 74 در ليگ پنجم آزادگان بدست آورد. وي همچنين در اين سال رکورد 18 بازي بدون گل را از خودش به جاي گذاشت که همچنان پابرجاست و دروازه باني نتوانسته است اين رکورد را جابه جا کند.
مجددا در تير 76 و در ليگ ششم آزادگان پرسپوليس با برد 3 بر 0استقلال قهرمان اين مسابقات شد.
عابدزاده به همراه تيم ملي در آذر 76 به جام جهاني صعود کرد که به يادماندنيترين عکس العملهاي عابدزاده با وجود مصدوميت در بازيهاي استراليا و ژاپن بود که از جان و دل از دروازه تيم ملي محافظت کرد.
در تير 77 و در مقابل آلمان در جام جهاني عابدزاده آخرين بازي ملي و 78 بازيش را انجام داد و بعد از آن ديگر در تيم ملي بازي نکرد.
عابدزاده در خرداد 78 باز هم باپرسپوليس به قهرماني در ليگ 8 آزادگان دست يافت در همين سال با برد 2بر1 استقلال به قهرماني در جام حذفي دست يافت ولي درآن بازيها عابدزاده مصدوم بود و داوود فنايي از دروازه پرسپوليس حراست مي کرد.
آخرين حضور عابدزاده در فوتبال در سال 79 و باقهرماني پرسپوليس در ليگ نهم آزادگان به پايان يافت و در این سال بود که بدلیل برورز اختلافاتی از پرسپولیس جدا شد.
متاسفانه مدتی بعد از کنارگذاشته شدن ناجوانمردانه اش از پرسپولیس در اثر حمله عصبي عابدزاده دچار مشکل شد و مدتها در بيمارستان بستري بود که عده ای که در صدد تخریب شخصیت وی بودند این بیماری وی را به مسائل موهوم اخلاقی نسبت دادند در صورتیکه عده ای دیگر علت این اتفاق را در فشارهایی که طی سال گذشته از طرف سرمربی وقت پرسپولیس به وی وارد شده بود جستجو می کردند.
بعد از بستری شدن عابدزاده در بیمارستان، به لطف ایزد منان و با دعاهای خیر مردم دوباره به این دنیا بازگشت.

اما درباره شخصيت عابدزاده :
در مورد شخصيت عابدزاده بايد عنوان کرد که بسيار باهوش، مطمئن، خونسرد، با اعتماد به نفس فوق العاده است که حتي چند نفر از باتجربههاي تيم ملي در مصاحبههايي بارها عنوان کردند که ما در بازي با استراليا واقعا خودمان را باخته بوديم وتنها کسي که به ما روحیه داد و خود را نباخت عابدزاده بود که با آن حرکات مثال زدنيش روحيه را به بقيه منتقل کرد.
قدرت مديريت و فرماندهي تيم، استعداد فوق العاده در خروج يک تيم از بحران و به بالاترين درجه از اعتماد رساندن تيم و در آخر بسيار محبوب و متين و خير خواه از دیگر ویژگیهای اوست. هنوز که هنوز همه او را به نام عقاب آسيا ميشناسند و بدون اغراق بايد گفت بهترين دروازه بان تاريخ فوتبال ايران هست. گرچه که عدهای این عنوان را شایسته ناصر حجازی می دانند !
عابدزاده بعد از چند سال از خداحافظيش از فوتبال باحضور در بازي پرسپوليس با بايرن مونيخ و باپيراهن پرسپوليس و با مربي قديميش سلطان علي پروين به طور رسمي از مسابقات رسمي خداحافظي کرد.
او هم اکنون دورهای در کادر فنی پرسپولیس به عنوان مربی دروازه بانان مشغول تربیت دروازه بانان جدید بود.
او از جمله بازیکنان محبوب در نزد تمام هواداران فوتبال است و روزهای افتخارآفرینی او برای تیم ملی ایران و بازی فوق العاده او در مقابل استرالیا از یاد هیچ فوتبال دوست ایرانی نخواهد رفت.

.
منبع:
http://biographi2009.blogfa.com/post-57.aspx