تمرین دروازه بانی مختصص سالن
- از آنجا که زمین سالن سخت می باشد لذا تمام تمریناتی را که در فوتبال برای دروازه بان ها انجام می دهند در سالن امکان انجام دادن تمام آنها نیست؛ زیرا باعث مصدومیت خواهد شد. بنابراین لازم است که گلر سالن دارای بدن قوی باشد بخصوص از ناحیه شکم، عضلات کمر و پا. دروازه بانی که از ناحیه عضلات شکم قوی باشد دارای رفلکس بهتری خواهد و روی توپهای زمین دارای تسلط بیشتری خواهد شد.
- به طور کلی به یاد داشته باشید که در سالن از تمریناتی که احتیاج به دایو بلند دارد خوداری نموده، و برای تقویت توپهای بلند بهترین تمرین در حین بازی یا تمرین شوت با تیم است.
- همچنین گلر سالن باید سالنی باز باشد بدین معنی که دروازه بانی که در سالن بازی میکند دیگر نباید فوتبال هم بازی کند؛ زیرا نه تنها عملکرد آن پایین می آید بلکه برای مصدوم شدن هم بسیار مستعد می شود.
به یاد داشته باشید که دروازه بانی سالن با دروزاه بانی فوتبال با هم فرق دارند پس در نحوه تمرین هم باید تفاوتهایی ایجاد نمود.
- در سالن بهتر است بیشتر روی تمرینات توپهای زمینی (که مشترک با تمرینات فوتبال است) کار شود و تمرینات سرعتی با مانع و بدون مانع را در این نوع تمرینات به مرور زمان و به تناوب اضافه نمود. درضمن بازی تمرینی یا به طور کلی بازی در جریان یکی از بهترین نوع تمرینات در سالن برای دروازه بان است.
- یکی از نقاط قوت برای دروازه بان سالن داشتن تکنیک پا خوب می باشد، زیرا از آنجا که زمین سالن کوچک و تعداد بازیکنان نیز نسبت به فوتبال کمتر می باشد نقش دروازه بان به عنوان یک دفاع آخر یا سویپر بسیار پررنگتر از فوتبال میشود. برای تقویت تکنیک پا بهترین تمرین این است که به عنوان بازیکن در زمین حضور پیدا کند. همچنین تمرین 4 به 2 (همان خرس وسط) یا تنیس فوتبال نیز بسیار موثر میباشد.
- سعی کنید تمرینات دراز نشست با توپ را در طول هفته حداقل سه روز انجام دهید. از این نوع می توان به موارد زیر اشاره نمود:
1- درازنشست را در حالی که نفر روبرو برای شما توپ می اندازد انجام دهید. توپ را باید بالای سر شما بیندازد.(50-30 بار)
2- درازنشست به بغل از راست و چپ را درحالی که پاها به صورت هشت باز است و توپ را به چپ و راست شما می اندازد انجام دهید. همین تمرین را وقتی که توپ را به سمت راست شما پرتاب می کند و شما پای راست را کمی به داخل خم کنید انجام دهید و برای سمت چپ هم همینطور. این تمرین را در ابتدا 10 بار و حداکثر 20 بار برای طرفین انجام دهید.
نکته: دقت داشته باشید که در تمرین 1 و 2 توپ را باید زمانی که روی باسن نشستهاید بگیرید و بعد بخوابید.
3- روی شکم بخوابید و دستها را بالا نگه داشته و نفر روبرو وقتی توپ را به سمت شما پرتاب کرد آن را گرفته و بدون اینکه پا و دستهای خود را روی زمین بگذارید توپ را به سمت سینه آن پرتاب کنید. این تمرین را می توانید بدون گرفتن توپ نیز انجام دهید یعنی توپ را به صورت والیبالی و با پنجه به سمت پرتاب کننده بزنید. (در ابتدا 10 بار و حداکثر 20 بار انجام دهید)
- برای افزایش قدرت دید، پنجه و از بین رفتن ترس روبروی دیوار بایستید و در حالی که درجا می زنید توپ را جلوی صورت خود به فاصله 20 سانتی متری به دیوار بدون مکث و گرفتن توپ پرتاب کنید. شکل دست به صورت W انگلیسی باشد. این تمرین را به مدت 5 دقیقه انجام دهید. (بسیار تمرین مفید و کاربردی است).
- در حالی که به آرامی به جلو می دوید توپ را جلوی پای خود بزنید و تا به سینه رسید آن را جمع کنید. (50-20 بار این تمرین را انجام دهید)
Jahan.goalkeeper@yahoo.com